Łożyska liniowe Typy i rodzaje łożysk liniowych

Zespoły łożyskowe Y linii SKF

Zespoły łożyskowe Y linii SKF dla przemysłu spożywczego z wkładami łożyskowymi ze stali nierdzewnej zapewniają niezawodne utrzymanie osiągów w zastosowaniach wymagających optymalnej trwałości. Idealne właśnie dla przemysłu spożywczego.

Są one zdolne do przejmowania dużych lub udarowych obciążeń, dzięki czemu mogą znacznie zmniejszyć ryzyko awarii opraw łożyskowych.

Do wzrostu niezawodności przyczynia się również zaawansowany układ uszczelnień tej jednostki, który pomaga utrzymać środek smarny wewnątrz, a zanieczyszczenia na zewnątrz łożysk.

Główne cechy zespołu łożyskowych Y linii SKF dla przemysłu spożywczego z wkładami łożyskowymi ze stali nierdzewnej:

Nie wymagają wymiany smaru, brak skapywania smaru i zanieczyszczeń usuwanym środkiem smarnym co przy przemyśle spożywczym jest ważnym elementem;
Dzięki w/w właściwością zapewniają zmniejszone koszty utrzymania ruchu i redukcja szkodliwych wpływów na środowisko naturalne;
Przy ich stosowaniu mamy zmniejszenie ryzyka przedwczesnych awarii łożysk;
Z uwagi na stosowanie stali nierdzewnej są odporne na korozję;
Ze względu na jednolitą lub wypełnioną konstrukcję podstawy i gładkie wykończenie powierzchni zapewniają zmniejszenie zagrożenia rozwojem bakterii ;
Idealne do pracy w niskich temperaturach. Nadają się do pracy w niskiej temperaturze otoczenia do –15oC.

Leave a comment

Your comment

Łożyska liniowe is powered by WordPress | Entries (RSS) and Comments (RSS)|